Bossche boilies

Ingredienten

 

Onderstaande ingrediënten worden vaak gebruikt in de Bossche boilies


Tarwegriesmeel

 

Heeft de voornaamste eigenschap dat het een boillie keihard kan maken.

tarwegriesmeel
Max.% te verwerken: 40%
Eiwitgehalte: 12 %
Koolhydraatgehalte: 73%
Vet 2%

Rijstgries

 

Heeft dezelfde bindende eigenschappen als tarwegries maar hardt wat minder goed uit,

het soortelijk gewicht van rijstgries is ook wat hoger dan van tarwegries.

Deze produkten zitten eigenlijk standaard in al onze Boillies.

Rijstgries
Max.% te verwerken tot 40%
Eiwitgehalte: 8%
Koolhydraatgehalte 78%
Vet 1%

Hennep of kempzaad

 

Als particle perfect te gebruiken, maar het is ook geschikt om in een boiliemix te verwerken. Omdat hennep

veel olie bevat doen wij er standaard ook wat griesmeel bij,dit om kleven tegen te gaan en de rolbaarheid bij

het maken van de boillie te verhogen.

 

Hennepzaad

Gebruiken tot 20%
Eiwitten 20%
Koolhydraten 35%
Vet 20%

Haringmeel

 

Behoord tot de dierlijk houdende eiwitten. Het is trouwens ook het vismeel met het hoogst vetgehalte. Met 75% eiwitten is haringmeel het hoogst eiwithoudende vismeel.

Haringmeel is zeer vet en dat komt dan ook weer goed van pas bij het verwerken.

De scherpe geur laat een herkenbaar spoor achter dat de karper moeilijk kan negeren .

Haringmeel
Gebruiken tot 20%
Eiwitten 75%
Koolhydraten 0%
Vet 13%

 

Garnalenmeel voor pop ups

 

Dit ingredient mag zeker niet verward worden met garnaalextract !!!!!.

Het bezit wel dezelfde geur, doch dit meel is afkomstig van de vermalen harde pel die
bij de garnaal als huid dienst doet. Wel die pel bezit een hoog eiwitgehalte, maar spijtig
genoeg geen koolhydraten. Een ideaal meel om pop ups te maken .

Garnalenmeel
Gebruiken 5 tot 20% (Hangt af van merk tot merk)
Eiwitten 55%
Koolhydraten 0%
Vet 2%

 

Leverpoeder

 

Dit is in werkelijkheid leverextract, het bevat alle essentiele voedingseigenschappen van
de lever, afkomstig van de varkens of runderen. De karper is er verzot op.

Wel opletten want er zijn verschillende kwaliteiten op de markt.

In tegenstelling tot pure lever waar het eiwitgehalte rond de 30% ligt, heeft leverpoeder

een veel hoger eiwitgehalte.

Kan prima gebruikt worden in een vlees of vismix om het geheel een specifieke geur en smaak

te geven..

Leverpoeder

Gebruiken tot 10%
Eiwitten 72%
Koolhydraten 0%
Vet 2%

Maismeel of bloem

 

Wordt verkregen door mais te vermalen. Voor een boilie met grove structuur neem je best maismeel, voor de fijnere boilie maisbloem. Maismeel is een veel gebruikt ingredient in de karperkeuken. Het bevat de nodige koolhydraten en de uitharding is vrij goed.
Van overdoseren is geen sprake je mag tot bijna de helft van je samenstelling maismeel gebruiken.

Maismeel
Gebruiken tot 40%
Eiwitten 12%
Koolhydraten 75%
Vet 4%

 

Magere melkpoeder

 

Is bij karpervissers bijzonder populair, de vollemelkpoeder is nl wel beter van smaak en

bevat veel meer vetten.

Die vetten zijn van enorm belang omdat er vele vissers te weinig aandacht besteden aan

deze factor.

 

Magere melkpoeder
Gebruiken tot 30%
Eiwitten 35%
Koolhydraten 50%
Vet 1%

Alle olieen bevatten 100% vet

 

Door karpervissers wordt olie meestal gebruikt om deeg smeuïg te maken en de rolbaarheid

te verbeteren. Olie kan bv ook gebruikt worden om een sterk geconcentreerde flavour te
verdunnen via de toevoeging van een emulgator.

De meest populaire olien zijn zonder twijfel soyaolie, maisolie De laatste de maisolie wordt

door ons gebruikt voor de Dips en Flavours.

Olie
Gebruiken tot 5%
Eiwitten 0%
Koolhydraten 0%    
Vet 100%

Pindameel

 

Afkomstig van de pindanoot (apenootjes) die vermalen wordt. DIT IS EEN ZEER GEVAARLIJK PRODUCT !!! Het is een"killer" wat de vangsten betreft..

Pindameel
Gebruiken tot 40%
Eiwitten 30%
Koolhydraten 12%
Vet 52%

 

Rietsuiker

 

Zoet, zoet en nog eens zoet, het kan niet anders of het moet goed zijn voor de karper.

rietsuiker
Gebruiken tot 15%
Eiwitten 0%
Koolhydraten 99%
Vet 0%

Robin red

 

Dit is een product waarbij je met het doseren goed moet uitkijken. Het is zeer sterk spul,

niet enkel inzake smaak maar wat kleur betreft ook.
Het is zeer kruidig en kleurt de boillie's mooi rood. Zeker niet meer dan 10% in een mix

gebruiken.

Robin red
Gebruiken tot 10%
Eiwitten 0%
Koolhydraten 0%
Vet 8%

Trouvit

 

Dit is waarschijnlijk het bekendste ingredient uit de karperwereld, wie heeft daar nog niet

mee gevist. Trouvit is eigenlijk synoniem voor forrelkorrel. Is verkrijgbaar in verschillende grootten. Het kleinste nr, 002 dient nl voor het opfokken van kleine forellen en zalmen,

het bevat de meeste eiwitten en bevat een scherpere geur.

In trouvit zit een behoorlijke dosis vismeel verwerkt alsook bloedmeel en andere zaken

waar karper gek op is.

Trouvit nr 2
Gebruiken tot: 30%
Eiwitten: 46%
Koolhydraten: 21%
Vet: 8%

Algenmeel

 

Wordt vaak gebruikt bij de duivensport, het meel is rijk aan eiwitten en bevat veel vitaminen

en mineralen

 

Algenmeel
Max : tot 30 %
Eiwitten: 40%
koolhydraten: 35%
Vet: 0%

 

Currypoeder

 

Een kruidenmengsel dat een aangename smaak geeft aan de boilie.

Het is een goede attractor.


Curry poeder
Max gebruik: 5%
Eiwitten: 12%
Koolhydraten: 36%
Vet: 12%


Notenmeel

 

Is afkomstig van gemalen tijgernoten, het is rijk aan olie.

Tijgernoten meel
Max gebruik: 40%
Eiwitten: 30%
Koolhydraten: 12%
Vet: 52%

Zout

 

Een natuurlijke smaakversterker en zorgt tevens voor een betere houdbaarheid

van de boillie.

Zout
Max gebruik: 5%

Vitamealo

 

Wordt gebruikt voor het opfokken van kalveren, het heeft een zoete smaak en een goede voedingswaarde.

Vitamealo
Max gebruik: 30%
Eiwitten: 35%
Koolhydraten: 45%
Vet: 15%

Polenta

 

Is afkomstig van mais die eerst gekookt, daarna gedroogd en daarna vermalen wordt.

Het heeft dezelfde eigenschappen als maismeel, maar is meestal fijner.

Het is een goed product dat zich makelijk laat verwerken.

Polenta
Max gebruik: 40%
Eiwitten: 12%
Koolhydraten: 50%
Vet: 3%

 

Ei - albumine

 

Ei-albumine bestaat uit meer dan 80% zuiver eiwit van zeer goede kwaliteit.
Het wordt gemaakt van het eiwit uit een kippen ei. Het is net als melkalbumine een zeer

goede binder en ongelofelijke hardingseigenschappen. Het produkt om boillies taai en

duurzaam te maken.

Bloedmeel

 

Het is een donkerrood poeder met een verschrikkelijke geur. Een hoog eiwitgehalte van

matige kwaliteit. Alleen als geur- en/of kleurstof bruikbaar.

Vismeel

 

Vismeel bevat eiwitten van een goede kwaliteit zo'n 65% . Het bevat voor de karper alle voedingsstoffen die hij nodig heeft.
Een populair produkt, het vangt onvoorstelbaar goed zowel instant als bij langer gehouden voercampagnes. De boilies blijven stinken ook na uren in het water te hebben gelegen.

Vismeel bevat een hoog oliegehalte en is dus niet in grote hoeveelheden toepasbaar.

Trouvit

 

Is een forellenopfokvoer dat voor een flink deel uit vismeel bestaat en een weinig bloedmeel. Eiwit percentage van zo'n 45% van goede kwaliteit. Ook weer zo'n populair bestanddeel dat al veel karpervissers hebben gebruikt en nog gebruiken. Het is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes en ook in gemalen vorm. De verwerking in de boilliemix is goed en de boillies harden vrij goed uit.